osebna izkaznica o boleznih terapije in nasveti forum zgodbe staršev galerija igralni kotiček donatorji
 

otroci
s cerebralno paralizo

otroci
s primanjkljaji učenja
na posameznih področjih

otroci
z motnjami vedenja
in osebnosti

otroci
z ledvično okvaro

otroci
z alergijami

otroci
s prirojeno boleznijo srca

astmatični otroci

Vsaka mamica in očka pričakujeta otroka z veseljem in ponosom. Hkrati si želita, da bi se jima rodil zdrav otrok. Vendar včasih jih narava in okoliščine neprijetno presenetijo in prikrajšajo za marsikakšno veselje. Ko ugotovimo, da je naš otročiček »drugačen«, da ni zdrav, se ne razvija v redu, nas ne razume… smo lahko jezni, razočarani, imamo občutek krivde, se počutimo nemočni... Vendar naša jeza otroka ne bo pozdravila. Potrebno je poiskati strokovno pomoč, pogledati resnici v oči in si priznati, da ima naš otrok težave. Odločiti se moramo, da mu bomo po svojih najboljših močeh pomagali, ga učili, imeli z njim VELIKO potrpljenja in mu s tem pomagali in omogočili čimboljše vključevanje v vsakodnevno življenje. Vendar ne pozabite - vaš otrok potrebuje vaš nasmešek, poljubček, spodbudno besedo in veliko starševske topline ter OGROMNO ljubezni!! Imejmo ga radi!!!

VEDITE: Vaš otrok s posebnimi potrebami je drugačen, vendar je ravno zaradi svoje pomanjkljivosti ali bolezni na nek način edinstven in navsezadnje samo vaš.

TUDI OTROK S POSEBNIMI POTREBAMI VAS LAHKO VELIKO NAUČI: VAM POKAŽE PRELEPEGA METULJČKA, KI SVOBODNO LETA PO LIVADI - SAMI GA MOGOČE SPLOH NE BI OPAZILI.

 

 

Humanitarno društvo Taja, Gorenje Medvedje selo 2, 8210 Trebnje
Izdelava in vzdrževanje: Tatjana Urbič s.p., Obrtniška ulica 13, 8210 Trebnje